Spreekuur Eczeem

Constitutioneel (of atopisch) eczeem is een veel voorkomende huidaandoening die al vanaf de eerste levensmaanden kan voorkomen. Constitutioneel eczeem gaat vaak gepaard met jeuk en een ontstoken droge huid. Deze chronische huidaandoening kan grote invloed hebben op het algemeen dagelijks leven en de nachtrust. Eczeem wordt veelal behandeld met crèmes of zalven. Voor een goed resultaat van de behandeling is het erg belangrijk dat zalven op de juiste manier gebruikt worden. Uitleg over eczeem en het instellen van de juiste behandeling ervan vragen nogal wat aandacht en educatie. Daarom heeft het Máxima Medisch Centrum sinds begin 2014 een speciaal ingericht spreekuur voor eczeempatiënten, waarbij genoeg ruimte en tijd is ingeruimd om door onze eczeemverpleegkundige, met aanwezigheid van en supervisie door een vaste dermatoloog, hierin begeleid te worden.

 

Hoe gaan we de jeuk te lijf? Hoe komt het eczeem weer tot rust en wordt de huid weer gaaf? Welke maatregelen kunt u zelf nemen? Hoe kunnen wij u hierin ondersteunen? Hoe bouwen we de behandeling weer af tot een adequate en veilige onderhoudstherapie? Wat te doen bij opvlammingen van het eczeem?

Allerlei vragen die tijdens het spreekuur voor eczeempatiënten aan bod komen.

 

Bij het eczeem spreekuur van Máxima Medisch Centrum kunt uzelf of u met uw kind terecht voor het instellen van een juiste behandeling en begeleiding bij deze huidaandoening.

Zo kan er uitleg gegeven worden over:

  • omgaan met jeuk,
  • het gebruik van de voorgeschreven zalven,
  • verschillende basiszalven, tevens de mogelijkheid om deze te testen tijdens het spreekuur.
  • het gebruik van verbandmaterialen en verbandkleding 
  • de invloed van chronisch eczeem op het dagelijks leven
  • thuisadviezen, tips en leefregels

Verder is er voldoende ruimte om vragen te stellen en komen de zaken die u belangrijk vindt in het behandeltraject aan de orde.

 

Een afspraak maken

Bij uw eerste afspraak komt u op consult bij de dermatoloog en eczeemverpleegkundige; deze stellen samen met u een behandeling in en maken een vervolgafspraak op het eczeem spreekuur. Tijdens de vervolgconsulten zal u gezien worden door de verpleegkundige, onder supervisie van de vaste dermatoloog.

In eerste instantie wordt gestreefd naar het snel tot rust brengen van de huidafwijkingen en de jeuk. Tijdens de vervolgconsulten ligt de focus met name op het instellen van een veilige en afdoende onderhoudstherapie. Naast het behandelen van het eczeem leidt met name ook aandacht voor educatie en begeleiding vrijwel altijd tot een bevredigend en blijvend resultaat van deze chronische huidaandoening.

Wilt u een afspraak maken of heeft u vragen?

Dermatologie
(040) 888 58 80

Openingstijden
Maandag tot en met vrijdag
08.30 uur tot 17.00 uur

Routebeschrijving