donderdag 12 mei 2016 Screeningsactie op Nationale Huidkankerdag

Om aandacht te vragen voor huidkanker is de polikliniek dermatologie van Máxima Medisch Centrum op zaterdag 21 mei een extra dag geopend. In het kader van de Nationale Huidkankerdag worden de hele dag verdachte huidplekjes onderzocht. Voorkomen is immers beter dan genezen.  

Tijdens de huidkankerdag geven dermatologen van MMC voorlichting over de risico’s van de zon en goede huidbescherming. Daarnaast is vrijblijvende controle van verdachte huidplekjes door een dermatoloog mogelijk. Mensen kunnen op aanmelding langskomen. Doel hiervan is het vroegtijdig opsporen van (een voorstadium van) huidkanker. Wanneer er een kwaadaardig plekje ontdekt wordt, kan de huisarts doorverwijzen voor verder onderzoek en een passende behandeling.

Huidkankerdag
De Nationale Huidkankerdag is een initiatief van het Huidfonds in samenwerking met de Nederlandse Vereniging voor Dermatologie en Venereologie (NVDV), de NVH, Huidpatiënten Nederland, Stichting Melanoom en drie verschillende firma’s. Ongeveer tachtig ziekenhuizen en klinieken openen de deuren tijdens deze dag.  
 is ingericht op een snelle en efficiënte behandeling van huidkanker. Onderzoek, diagnostiek, behandelplan en eenvoudige behandelingen worden zoveel mogelijk op één dagdeel gepland. Dermatologen werken hierbij nauw samen met de plastisch chirurgen. Tevens is Máxima Medisch Centrum in de regio aangewezen als hét centrum voor diagnostiek en behandeling van melanoom, een vorm van huidkanker die agressief kan verlopen. Met een doorverwijzing van de huisarts kunnen patiënten binnen 1 tot 3 werkdagen terecht met een verdacht plekje.

Wilt u een afspraak maken of heeft u vragen?

Dermatologie
(040) 888 58 80

Openingstijden
Maandag tot en met vrijdag
08.30 uur tot 17.00 uur

Routebeschrijving